56 ezer nyugdíjas még nem kapta meg a karácsonyra ígért Erzsébet-utalványokat

POLITIKA
2017 január 09., 10:36
comments 87

Eddig a „a belföldön élő jogosultak 98 százaléka megkapta és átvette az utalványt”, közölte a Magyar Nemzettel a Miniszterelnöki Kabinetiroda, mikor a lap a nyugdíjasoknak szánt Erzsébet-utalványok mellett küldött Orbán-levélről érdeklődött.

Egy nyugdíjas mutatja a Magyar Posta Zrt. munkatársa által kézbesített Erzsébet-utalványokat
photo_camera MTI Fotó: Balogh Zoltán

A Rogán Antal vezette tárca válasza két okból is érdekes:

  1. A Magyar Posta december 31-én azt közölte az MTI-vel, hogy „a vállalt határidő előtt” kikézbesítették az Erzsébet-utalványokat.
  2. A Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint a posta január 15. után ismét megpróbálja kivinni a hátralévő 56 ezer nyugdíjasnak az utalványokat és az Orbán-levelet. Emiatt az elszámolás még hátravan, így várhatóan csak február végén derül ki, hogy mennyibe került a miniszterelnök levelének kézbesítése.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.