Csökken az abortuszok száma Magyarországon

Egészségügy
2017 január 09., 05:03
comments 22

A Magyar Nemzet számol be arról hétfői számában, hogy bár folyamatosan csökken az abortuszok száma Magyarországon,

"még így is több tízezer ilyen beavatkozást végeznek évente."

Tavalyelőtt, 2015-ben 31 176 terhességmegszakítás történt, ami 23 százalékkal kevesebb a 2010-es adatokhoz képest. Viszont egyre csökken az abortuszt kérő nők átlagéletkora:

2010 és 2012 a legtöbb beavatkozást a 30-34 korosztályban végezték, 2013-ban és 2014-ben már a 20-24 éves nők lettek többen, 7222-en.

A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház központi sterilizáló egysége 2016. február 16-án, az ünnepélyes átadás napján. Ilyen nincs minden kórházban, ezért is terjedhetnek gyorsan a kórházi fertőzések.
photo_camera MTI Fotó: Komka Péter

A lapnak nyilatkozó nőgyógyász, Rucz Árpád elmondta, hogy

"az abortuszok számának csökkenésében valószínűleg szerepet játszanak a felvilágosító előadások és a sürgősségi fogamzásgátló tabletták megjelenése is."

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.