Elküldték a pécsi Irgalmasok Templomától a hajléktalanoknak kabátokat gyűjtőket

Országos lett a Szabadfogas mozgalom, ami a borzalmas hidegben is az utcán élőknek gyűjt kabátokat, már több mint 100 helyen.

Pécsi akció is indult, az Irgalmasok Templomához tettek ki egy fogast, amit viszont el kellett vinniük onnan. Az egyik szervező szerint az Irgalmas Rend nem adott engedélyt a templom előtti kabátgyűjtésre.

Egy kommentelő jelezte, hogy bár a pontos okot nem ismeri, de szerinte az irgalmasrend szerzetese, Pió atya eddig éppenhogy támogatta a rászorulókat, hiszen az ő kezdeményezése volt a hajléktalanokat segítő ételláda akció is. Ez az akció 2015-ben az év civil kezdeményezése lett a Made in Pécs díjkiosztón.

Megkérdeztük Pió atyát, hogy miért küldték el a kabátgyűjtőket a templom elől. Előbb azt mondta, hogy nem küldték el őket, de aztán az derült ki, hogy szerinte ez ebben a formájában nem egy jó akció, konkrétan azt mondta:

„ész is kell a jótettekhez”.

Mert az utcára kirakott kabátok másnapra annyira átáznak, hogy használhatatlanok lesznek, és akkor mi lesz a sok kabáttal, ami nem kell senkinek, egy pap nyakába szakad az egész. Pió atya nem annyira higgadtan megjegyezte, hogy a kabátok még most is érkeznek a templom elé.

A megoldás Pió atya szerint az lenne, ha a szervezők szereznének egy garázst, ahol gyűjtenék a kabátokat. Aztán hozzátette még azt is, hogy a szervezők pimaszok voltak.

A lényeg: aki Pécsen/Pécsett kabáttal segítene a hajléktalanokon, az ne az Irgalmasokhoz vigye, hanem a Csinos Presszóhoz.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;