Letartóztatták a Volkswagen egyik vezetőjét az Egyesült Államokban

külföld
2017 január 09., 17:11
comments 69

Oliver Schmidt jelenleg a VW amerikai compliance irodáját vezette, szombaton vette őrizetbe az FBI. A férfi ellen polgári perek is indultak, mivel a gyanú szerint komoly szerepe volt a kibocsátási tesztek meghamisításának elfedésében.

A letartóztatás épp akkor történt, amikor a német autóvállalat viszonylag közel került ahhoz, hogy megállapodjon az amerikai hatóságokkal, beismerve a csalást és kártérítést vállalva.

SAUL LOEB / AFP
photo_camera SAUL LOEB / AFP

A VW megerősítette a letartóztatás hírét. Schmidt a mérnöki és környezetvédelmi részleget vezette az Egyesült Államokban 2014-től 2015 elejéig.

A német vállalat 2015 szeptemberében ismerte el, hogy összesen 11 millió autóba telepítettek olyan szoftvereket, melyek kisebb károsanyag-kibocsátást mutattak a laborokban. Elsőnek 2014 márciusában egy nonprofit szervezet, a International Council on Clean Transportation tanulmánya utalt arra, hogy a vállalat járművei a megengedettnél sokkal nagyobb mértékben szennyezik a levegőt. (Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.