1,5 milliárd forint állami támogatást kap új filmjére Nemes Jeles László

Komoly összeggel, 1,5 milliárd forinttal támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap Nemes Jeles László filmrendező következő alkotását, a Sunset (alkony) címen futó produkciót.

Nemes Jeles László 2016-ban Oscar-díjat kapott Saul fia című filmjéért.

A Sunset az 1910-es évek Budapestjén játszódik majd, és egy fiatal nőről szól. Filmalapos ismeretetője szerint: "egy felnőtté válás története Európa alkonyán, mielőtt a XX. századi civilizáció sötétségbe borult."

Nemes Jeles szerint: „Alkotótársaimmal együtt több éve dolgozunk ezen a filmterven, hónapok óta örömmel és izgalommal készítjük elő a forgatást, amely felidézi, hogy milyen volt az élet Budapest fénykorában. Számomra külön megtiszteltetés újra azokkal az alkotókkal és szakemberekkel együttműködni, akikkel a Saul fia-ban is dolgozhattam. A Sunset teljesen más típusú film lesz, de hasonlóan újszerű és formabontó. Nagy kihívások előtt állunk."

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.