A parlament szerint nincs mit nézni Rogán vagyonnyilatkozatán

politika
2017 január 10., 10:29
comments 113

Hiába kérte Juhász Péter, az Együtt alelnöke, hogy a parlament mentelmi bizottsága vizsgálja meg, hiteles-e Rogán Antal miniszter vagyonnyilatkozata, írja az Index.

Juhász azért fordult tavaly novemberben a bizottsághoz, mert az Átlátszó megírta, hogy felújították Rogánék balatoni nyaralóját, ám nem világos, hogy az építkezést a miniszterelnöki kabinetirodát vezető politikus miből finanszírozta. Rogán nyilvános vagyonbevallása szerint anyagi helyzete nem változott, miközben a cikk alapján több millió forintot kellett a házra költeni.

Juhász kezdeményezéséhez további 108 ember csatlakozott, a beadványokat egy csomagban kezelte a mentelmi bizottság.

A bizottság úgy döntött, hogy nincs mit vizsgálni. Azért nincs, mert:

  • Juhászék kezdeményezése nem nevez meg konkrétan kifogásolt részt a vagyonnyilatkozatból,
  • ingatlan felújítását nem kell a vagyonnyilatkozatban feltűntetni,
  • a vagyonnyilatkozati-tételi kötelezettség egyébként sem az anyagi számonkérést, hanem a transzparenciát (átláthatóságot) szolgálja (!!!!),
  • a mentelmi bizottságnak törvény szerinti meghatározott feladata van, nem csinálhat olyat, ami nem tartozik a hatáskörébe,
  • Rogán Antal is azt írta a bizottságnak, hogy a vagyonnyilatkozatát jól töltötte ki.

(Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.