A spanyol liga bíróságon támadná meg a FIFA tervét a 48 csapatos világbajnokságról

Egy klasszikus ütközet: Messi vs. Ronaldo. Fotó: AF / JAVIER SORIANO

Bírósági útra terelné a FIFA új tervét a spanyol bajnokság (La Liga) szervezőbizottsága, ezt állítja a Sky Sportsnak egy magas beosztású alkalmazott, mert a nemzetközti szövetség nem egyeztetett velük a 48 csapatos világbajnoki tervek előtt.

A liga illetékesei állítólag már a keddi szavazás előtt tájékoztatták Gianni Infantino elnököt, hogy jogi útra terelik az ügyet, ha a szövetség kitart a 2026-tól életbe lépő terve mellett.

A spanyolok azért vannak kiakadva, mert az új rendszerben 50 százalékkal több futballista vesz majd részt a tornán, mint a megelőző világbajnokságon.

Ez azt jelenti, hogy a legjelentősebb európai bajnokságoknak - spanyol, olasz, angol, német, francia - még több játékost kell majd csatasorba állítaniuk, ehhez képest még csak nem is egyeztettek velük előzetesen, ezért a liga vezetői megfontolják, hogy jogilag támadják meg a változtatást.

Azt a változtatást, ami nem csak a csapatok (és így a játékosok) létszámára, hanem a lebonyolításra is vonatkozik, és ez több tekintetben még súlyosabb változásokat jelent az eddig ismert világbajnoki rendszerhez képest. (SkySports)