A spanyol liga bíróságon támadná meg a FIFA tervét a 48 csapatos világbajnokságról

2017 január 10., kedd 22:51
83
Egy klasszikus ütközet: Messi vs. Ronaldo. Fotó: AF / JAVIER SORIANO

Bírósági útra terelné a FIFA új tervét a spanyol bajnokság (La Liga) szervezőbizottsága, ezt állítja a Sky Sportsnak egy magas beosztású alkalmazott, mert a nemzetközti szövetség nem egyeztetett velük a 48 csapatos világbajnoki tervek előtt.

A liga illetékesei állítólag már a keddi szavazás előtt tájékoztatták Gianni Infantino elnököt, hogy jogi útra terelik az ügyet, ha a szövetség kitart a 2026-tól életbe lépő terve mellett.

A spanyolok azért vannak kiakadva, mert az új rendszerben 50 százalékkal több futballista vesz majd részt a tornán, mint a megelőző világbajnokságon.

Ez azt jelenti, hogy a legjelentősebb európai bajnokságoknak - spanyol, olasz, angol, német, francia - még több játékost kell majd csatasorba állítaniuk, ehhez képest még csak nem is egyeztettek velük előzetesen, ezért a liga vezetői megfontolják, hogy jogilag támadják meg a változtatást.

Azt a változtatást, ami nem csak a csapatok (és így a játékosok) létszámára, hanem a lebonyolításra is vonatkozik, és ez több tekintetben még súlyosabb változásokat jelent az eddig ismert világbajnoki rendszerhez képest. (SkySports)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt