Breivik náci karlendítéssel indított a bíróság előtt

bűnügy
2017 január 10., 11:40
comments 247

Anders Behring Breivik náci karlendítéssel köszöntötte a bíróságot kedden.

A norvég tömeggyilkos 2011-ben összesen 77 embert ölt meg egyetlen délután alatt. Nagyrészt a norvég szociáldemokrata párt ifjúsági szervezetének nyári táborából kerültek ki áldozatai, akikre egy szigeten lövöldözött, miután egy robbantásos merényleteket is elkövetett Oslóban. Tettéért életfogytiglani börtönbüntetést kapott.

Breivik náci tisztelgése a skieni bíróságon 2017. január 10-én.

Breivik azért áll megint bíróság előtt, mert beperelte a norvég államot, hogy embertelenül bánnak vele, amiért rabtársaitól elszigetelten kell élnie egy háromszobás zárkában.

Első fokon a pert megnyerte, azonban a norvég állam fellebbezett, és most a másodfokú tárgyalása kezdődött. (reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.