Izrael igába hajtja a napot

Napenergia
2017 január 10., 11:21
comments 32

A világ legmagasabb, 250 méter magas naperőműtornyának felépítésére készülnek a Negev-sivatagban, Izraelben.

Az ország energia felhasználásának jelenleg mindössze két és fél százaléka származik napenergiából. A tervek szerint az ország 2020-ra megnégyszerezi, tíz százalékra növeli a nap alapú energiaforrások arányát, főként a Negev-sivatagban felépülő új erőművekkel.

A várhatóan 2018-ra elkészülő Asalim naperőműrendszer négy, különböző technológiát alkalmazó részből fog állni. Együtt háromszáztíz megawatt energiát fog termelni, az ország teljes szükségletének 1,6 százalékát.

link Forrás

A vállalkozás központi eleme lesz a világ legmagasabb, 250 méteres naperőműtornyának a megépítése. Ötvenezer, a Nap irányába forgó tükör fogja a toronyra összpontosítani a Nap sugarait, ezzel fűtve egy kazánt, amelynek gőzével az áramot termelő turbinát hajtják. (MTI)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.