Kína nem engedi be a Pokémon Go-t

2017 január 10., kedd 15:54
Pokémon vadászat alkonyatkor. Fotó: Alexandr Kryazhev/Sputnik Fotó: Alexandr Kryazhev

A kínai főcenzor nem szívesen látná az országon belül a japán Nintendo és a Niantic fejlesztőcég gyors világsikert aratott mobiljátékát, a Pokémon Go-t, de állítása szerint ennek nem feltétlenül elvi vagy ideológiai okai vannak, egyszerűen csak nem találják elég biztonságosnak az alkalmazás mindennapos használatát.

A Pokémon Go-t sokan okolták közúti balesetek okozása miatt világszerte, mert egyaránt elvonja a pikachukat hallucináló autóvezetők és a telefonjukba temetkező gyalogosok figyelmét.

Ez elég nagy csapás a fejlesztőcégeknek, mert a Pokémon-őrület tavaly viszonylag gyorsan végigsöpört a nyugati piacokon, viszont mindeddig nem tudott betörni a bolygó legnépesebb okostelefon- illetve online játékpiacára, Kínába.

A főcenzor azzal indokolta az álláspontját, hogy a nemzet-i, illetve az emberek mindennapi biztonságát is veszélyeztethetik az ilyen játékok. Közben kínai cégek persze fejlesztenek hasonló technológiai megoldássokal működő applikációkat, a cenzori iroda folyamatos ellenőrzése mellett. (Reuters)