Kirúgtak egy egyetemi tanárt Kínában, mert tömeggyilkossággal vádolta Mao Ce-tungot az interneten

külföld
2017 január 10., 06:22
comments 28

A Shandong Jianzhu egyetem 62 éves tanára a Kínai Népköztársaság alapítójának 123. születésnapján írt egy posztot a Weibóra arról, hogy a kommunista vezető idején hárommillió ember halt éhen az országban valamint a Mao által elindított kulturális forradalomba is belehaltak kétmillióan.Mao szobra Csengtu városában - Fotó: AFP/Stephen Shaver

A posztot gyorsan törölték, de az arról készült kép addig terjedt az interneten, amíg el nem jutott az egyetem vezetéséhez, ami külön közleményben határolódtak el Deng Xiaochaótól, aki nem taníthat tovább az intézményben. Deng ugyananúgy elvesztette a tartományi kormányzatban betöltött tanácsadói állását is. A tartományi vezetés nem részletezte, pontosan milyen indokkal rúgták ki a tanárt, csak annyit közöltek, hogy Deng megsértette a kormányzati munkára vonatkozó szabályokat. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.