Megint nekifutnak egy olimpia-ellenes budapesti népszavazásnak

Budapest
2017 január 10., 08:21

A Momentum Mozgalom nevű ifjúsági szervezet NOlimpia címmel kampányt indított a 2024-re tervezett budapesti olimpiával szemben. Ezt a kérdést akarják népszavazásra bocsájtani:

"Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?”

A népszavazás kiírásához 138 ezer aláírást kellene gyűjteniük budapesti polgároktól.

NOlimpia
photo_camera NOlimpia

A szervezők a Momentum Mozgalom tagjai, ez egy főleg egyetemistákból alakult társaság, akiknek ez az első komolyabb nyilvános akciójuk. Itt toboroznak aláírásgyűjtő aktivistákat, itt pedig a NOlimpia Facebook-oldala.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.