Németh Szilárd: Minden eszközzel el kell innen takarítani a civil szervezeteket

Németh Szilárd. Kép: Botos Tamás

"A Soros-birodalom álciviljeit azért tartják fenn, hogy a globális nagytőkét és a politikai korrektség világát átnyomják a nemzeti kormányok fölött. Ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani. És most ennek, úgy érzem, eljött a nemzetközi lehetősége."

Ezt Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese és alelnöke mondta, miután mai sajtótájékoztatóján megkérdezték arról, tényleg nekiáll-e a kormány a civil szervezetekkel való leszámolásnak. Németh pedig, hasonlóan ahhoz, amikor a Népszabadság megszűnését fogadta örömmel, most sem finomkodott.

A "nemzetközi lehetőség" Donald Trump elnökké választását jelenti. Németh az MTI tudósítása szerint "példaként beszélt az illegális bevándorlással kapcsolatos magyar kormányzati álláspontról, amelyet ezek a civil szervezetek ezerrel támadnak, ami szerinte megengedhetetlen".

A törvényjavaslatról, ami alapján a civil szervezetek tisztségviselőinek is kell majd vagyonnyilatkozatot tenniük, azt mondta: minden ilyet támogatni fog a Fidesz-frakció, ennek célja, hogy "tisztán lássunk"