Trump nemrég még kedvenc színésznői között emlegette a beszólása után túlértékeltnek nevezett Meryl Streepet

FILM
2017 január 10., 16:55
comments 122
Meryl Streep a Golden Globe díjátadón, kezében a Cecil B. DeMille életműdíjjal. Fotó:  Kevin Winter/Getty Images/AFP
photo_camera Meryl Streep a Golden Globe díjátadón, kezében a Cecil B. DeMille életműdíjjal. Fotó: Kevin Winter/Getty Images/AFP

Nagy karriert futott a neten Meryl Streep beszéde a hétfői Golden Globe díjátadón, ahol az amerikai színésznő a Cecil B. DeMille-ről elnevezett életműdíjat vehetett át.  

Streep, a végén már elcsukló hangon, arról beszélt, hogy Hollywoodot a bevándorlók tették azzá, ami, és hogy az utóbbi időszakban az amerikai közéletben megszaporodtak a tiszteletlen gesztusok - itt a színésznő Serge F. Kovaleski, mozgássérült újságíró kifigurázására célzott.

link Forrás
Nevét nem mondta ki, de Streep egyértelműen Donald Trumpnak üzent. Nem is kellett sokat várnia a válaszra: az új amerikai elnök természetesen a Twitteren válaszolt.

Kikérte magának a vádakat, Hillary Clinton feltétlen imádójaként írt Streepről, akit egyik üzenetében a "liberálisoktól hemzsegő" Hollywood egyik legtúlértékeltebb színésznőjének nevezett.  

link Forrás

Kedden a Hollywood Reporter (HR) emlékeztetett arra, hogy 2015 augusztusában Trump még abszolút kedvencei között emlegette az egyébként háromszoros Oscar-díjas Streepet.

A HR arra a kérdésére, hogy van-e színésznő, akit különösen kedvel, Julia Robertset és Meryl Streepet említette név szerint, "kitűnő színésznőnek, remek embernek" nevezte utóbbit, majd szabadkozni kezdett, hogy túl sok a kitűnő művésznő Los Angeles-ben, nem szeretne többeket kiemelni.

"Az a baj, hogy ha megnevezek három-négy-ötöt, több százan érezhetik majd sértve magukat, és ezt nem akarom" - nyilatkozta a szaklapnak az azóta elnökké választott ingatlanmágnás. (Hollywood Reporter)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.