Trump nemrég még kedvenc színésznői között emlegette a beszólása után túlértékeltnek nevezett Meryl Streepet

Meryl Streep a Golden Globe díjátadón, kezében a Cecil B. DeMille életműdíjjal. Fotó: Kevin Winter/Getty Images/AFP

Nagy karriert futott a neten Meryl Streep beszéde a hétfői Golden Globe díjátadón, ahol az amerikai színésznő a Cecil B. DeMille-ről elnevezett életműdíjat vehetett át.  

Streep, a végén már elcsukló hangon, arról beszélt, hogy Hollywoodot a bevándorlók tették azzá, ami, és hogy az utóbbi időszakban az amerikai közéletben megszaporodtak a tiszteletlen gesztusok - itt a színésznő Serge F. Kovaleski, mozgássérült újságíró kifigurázására célzott.

Nevét nem mondta ki, de Streep egyértelműen Donald Trumpnak üzent. Nem is kellett sokat várnia a válaszra: az új amerikai elnök természetesen a Twitteren válaszolt.

Kikérte magának a vádakat, Hillary Clinton feltétlen imádójaként írt Streepről, akit egyik üzenetében a "liberálisoktól hemzsegő" Hollywood egyik legtúlértékeltebb színésznőjének nevezett.  

Kedden a Hollywood Reporter (HR) emlékeztetett arra, hogy 2015 augusztusában Trump még abszolút kedvencei között emlegette az egyébként háromszoros Oscar-díjas Streepet.

A HR arra a kérdésére, hogy van-e színésznő, akit különösen kedvel, Julia Robertset és Meryl Streepet említette név szerint, "kitűnő színésznőnek, remek embernek" nevezte utóbbit, majd szabadkozni kezdett, hogy túl sok a kitűnő művésznő Los Angeles-ben, nem szeretne többeket kiemelni.

"Az a baj, hogy ha megnevezek három-négy-ötöt, több százan érezhetik majd sértve magukat, és ezt nem akarom" - nyilatkozta a szaklapnak az azóta elnökké választott ingatlanmágnás. (Hollywood Reporter)

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.