Trump utcát akarnak egy orosz kivárosban

Random utca az 500 ezres Rjazany városában. Fotó: Wikipedia

Még a minden szakrális hatalmat elutasító kommunista érában kapta nevét az Istentelen utca a Moszkvától úgy 200 kilométerre fekvő orosz Rjazany városában.

Erre unt most rá egy 34 éves helyi lakos, Szergej Bizjukin, aki aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy Donald Trump utcára kereszteljék át a sétányt, és már 300-an csatlakoztak is az akcióhoz.

"Vannak, akik poénnak gondolják, mások az orosz-amerikai viszony normalizálódásában bíznak, megint másoknak egyszerűen csak elegük van az Istentelen utcából" - világította meg a részleteket Szergej, aki magát leginkább a második csoportba sorolja, túlzottan is sötétnek látja ugyanis a képet, amit az orosz országvezetés fest Amerikáról, és lehetőséget talál Trump elnökségében, hogy mindez megváltozzon.

Rjazanyban a CNN riportja szerint sokanm bíznak abban, hogy a két jóbarát, Vlagyimir Putyin és Donald Trump elnöklése szebb jövőt hoz az országok viszonyában.

Szergej szerint bőven volna tér, hogy gazdasági és kulturális területeken közelebb kerüljön egymáshoz a két nagyhatalom. Egyedül az nem derül ki a CNN tudósításából, hogy pontosan hány aláírás kellene a sikeres petícióhoz, amit

"Make Ryazan Great Again"

hívószóval terjesztenek a neten, és a város közterületein. (CNN)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;