Újrakezdődött az elgázolt alcsúti polgármesterjelölt, Váradi András halála miatt indult per

jog
2017 január 10., 17:19
comments 104

2014-ben, egyetlen nappal az önkormányzati voksolás előtt, elgázolták Váradi Andrást, az Együtt párt színeiben választásra készülő alcsútdobozi polgármesterjelöltet.

A rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást, de a család tagjai pótmagánvádas indítványt nyújtottak be, hogy meggyőződjenek arról, valóban nem terhel-e felelősség senkit a haláleset miatt.

Az eljárás többször csúszott már, erről és az eset furcsa körülményeiről, például hogy az esetet okozó idős sofőr azóta is száguldozhat a környéken, legutóbb májusban adtunk hírt.

Magyar György ügyvéd, a hozzátartozók képviselője az ügyben a 168 órának azt nyilatkozta, eredménynek tartja, hogy kedden a tanúmeghallgatások után elindult a bizonyítási eljárás. A tárgyaláson nem jelent meg sem a gépkocsi vezetője, sem annak másik utasa, ezt szóvá tette nyilatkozatában az ügyvéd is. (A 444-et később a vádlott ügyvédje arról tájékoztatta, hogy a vádlott a bíróság engedélyével maradt távol.)

Magyar szerint ellentmondás van a szakértői jelentések között, és mindenképp tisztázni szeretnék ezeket, hogy megnyugtatóan zárulhasson le az ügy.

A szakértők meghallgatásár, a bizonyítási eljárás további szakaszára, teljes lefolytatására április 11-én kerül sor. Magyarék arra számítanak, hogy "ki fog derülni, volt-e a gépkocsivezetőnek közrehatása Váradi András halálos balesetében. Megnyugtató módon kell ezt az ügyet lezárni, ne maradjanak kételyek, ne maradjanak kérdések azzal kapcsolatban, hogy van-e összefüggés azzal, pont másnap voltak a választások”. (168 óra)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt