Hárommillió forintért adna ki közadatokat a Budavári Önkormányzat

POLITIKA
2017 január 11., 05:58
comments 110

A Magyar Nemzet az ingatlan-bérbeadások részleteiről érdeklődött az I. kerületben. Azt kérdezték, hány önkormányzati bérlakása van a kerületnek, mekkorák, és mekkora havi bérleti díjért hasznosítja őket. Azt is kérték a hivataltól, hogy a jelenleg is érvényes bérleti szerződések másolatát anonim formában küldjk el.

Mindez azért volt érdekes, mert kiderült, Nagy Gábor Tamás polgármester és köre Budapest egyik legdrágább részén passzol le nagyon olcsón lakásokat a kormányhoz és a Fideszhez közel álló embereknek.

Nagy Teodóra jegyző a lapnak azt válaszolta:

ha a szerződéseket anonim formában küldik meg, az a „hivatal alaptevékenységének ellátásához szükséges munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével jár”.

Ezért pedig hárommillió forint költségtérítést kérnének az adatokért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.