Az I. kerületi Fidesz szerint az közösségi értékmegőrzés, hogy a csókosok fillérekért bérelhetnek ingatlant a Várban

Egy hete írt az Index a fideszes vezetésű I. kerület ingatlanpolitikájáról, ami lényegében azt takarja, hogy Nagy Gábor Tamás polgármester és köre Budapest egyik legdrágább részén passzol le gyakorlatilag pusziért lakásokat a kormányhoz és a Fideszhez közel álló embereknek. Az önkormányzat mindezt piaci alapú lakásbérlésnek nevezi, holott a piaci alaptól ez minden szakértő szerint olyan messze van, mint ide Új-Zéland, hiszen sok esetben olyan négyzetméteráron adja bérbe a lakásokat az I. kerület, amennyiért még a csepeli önkormányzattól sem lehetne bérelni felújítandó panelt sem.

Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára, L. Simon László, a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkára és Nagy Gábor Tamás, az I. kerület polgármestere időkapszulát helyeznek el az újjáépülő Lovarda ünnepélyes alapkőletételén a budai Vár Csikós-udvarában (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Az RTL Híradója szerint azonban az I. kerületi Fidesz legújabb közleményében már nem állítja, hogy piaci alapon adnák bérbe az ingatlanokat, hanem azt mondják, a bérlés

nem üzleti szempontok, hanem közösségi értékmegőrzés alapján történik.

A helyi Fidesz szerint a baloldal már eladta volna a várfalon belüli épületeket, ők viszont azon fáradoznak, hogy maradjanak „polgári otthonok” is a Várban, ne csak az üzleti ingatlanok szaporodjanak.

A Párbeszéd helyi képviselője szerint ez a közösségi értékmegőrzés maximum annyit jelenthet, hogy az I. kerületi Fidesz a saját közösségének játssza ki az értékeket.