Nem adja fel a Fidesz, a propagandagépezetével továbbra is a saját korrupciós ügyeivel próbálja besározni az ellenzéket

2017 január 11., szerda 11:32
351

Hétfőn Andy Vajna tévéje, a TV2 rászállt az LMP társelnökére, Hadházy Ákosra, aki az Együttben politizáló Juhász Péterhez hasonlóan azzal haragította magára a hatalmat, hogy a kormányzati korrupciós ügyeket bolygatja.

A híreket rendszeresen meghamisító csatorna, ami korábban egyáltalán nem foglalkozott a földárverések körüli fideszes botrányokkal, hirtelen előszedte Hadházy Ákos apját, és úgy állította be, mintha valamilyen zöld báró strómanokon keresztüli földszerzéséhez bármi köze lenne.

Marsi Anikó felvezeti a riportot a Tényekben, abban a műsorban, ami korábban egyáltalán nem foglalkozott a földárverések körüli botrányokkal (Forrás: tenyek.hu) Forrás: TV2 Tények

A kedd esti adásban pedig fokozták az ügyet: azzal álltak elő, hogy Hadházy apjának még a 6,5 hektár földjén felül van még 10 hektárja, az anyjának pedig 40 hektárja. Közben a szintén Fidesz-közeli Origo is ezt az ügyet vitte tovább, azt állítva, hogy Hadházy apja „is segédkezett az állami földek megszerzésében”, de hogy hogyan, az nem derül ki. A lap a Hadházy családról azt írja, hogy „a Hadházy-klán összesen több, mint 14 hektár földet birtokol”.

A riporthoz – egyébként volt fideszes – Hadházyt már meg se kérdezték, másnap megint a Facebookon volt kénytelen reagálni:

„A TV2 »Tények« című tegnapi műsora »talált« Anyunak 40 hektár földet, Édesapámnak pedig 10 hektárt. Sajnos a szüleim nem tudnak ilyenről Apu 6,5 hektár szőlőt művel, 30 éve, saját kezűleg. Ha a TV2 megmondja, hogy hol vannak ezek, vagy egyetlen olyan négyzetméter állami földet mutat, amelyet a szüleim, testvéreim, én, gyermekeim vagy feleségem vásárolt, lemondok és megyek haza gazdálkodni :)”

Ha valaki nem tudja eldönteni, mi lehet az igazság, annak segítek: a riport végén megszólaltatják a Fidesz civilfaló birkózóját is, aki hozza a kötelezőt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt