Hivatalos közleményben magyarázza el a magyar IKEA, hogy mostantól miért nem lehet elvitelre kérni a húsgolyót

gazdaság
2017 január 12., 12:41
comments 131

Mint korábban írtuk, a január 1-én bevezetett áfaszabályok miatt mostantól meghatározatlan ideig az IKEA egyik éttermében sem lehet elvitelre kérni az ételt. A cég most közleménnyel jelentkezett, amiben elmagyarázza az intézkedés okát.

Úgy kezdődik, hogy

„Kedves Barátunk!”

Heló, szia, szevasztok! Mizujs a hazavihetős húsgolyóval?

„A 2017. január elsejétől életbe lépett szabályozásnak megfelelően külön kell választani a helyben fogyasztott és az elvitelre szánt ételek adókulcsát. Az IKEA  jelenleg vizsgálja a törvényi megfelelőség lehetőségeit, átmenetileg megszüntette az ételek elvitelének lehetőségét mindkét áruházának éttermében.

A döntés egyedüli oka az, hogy a jelenlegi kasszarendszer technikailag nem képes két különböző áfatartalommal számlázni ugyanazt az ételt. Az IKEA dogozik a mielőbbi megoldáson, amit azonnal jelezni fog.

Köszönettel,

Az IKEA csapata"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.