Marine Le Pen a Trump Tower aranyozott márványasztalainál múlatja épp az időt

2017 január 12., csütörtök 16:20
73

Nem teljesen meglepő fordulat a világpolitikában, de az idei francia elnökválasztás egyik esélyeseként számon tartott szélsőjobboldali politikusnő a megválasztott amerikai elnök, Donald Trump otthonában, a Trump Towerben bukkant fel. A társaságában lévő egyik férfi a pártjának alelnöke, Louis Aliot.

Arra nem óhajtott válaszolni, hogy a hamarosan hivatalba lépő amerikai elnökhöz jött-e a nyilvánosság felé nem kommunikált látogatásra, mindenesetre nehéz más okot látni felbukkanására. Trump sem válaszolt, és amerikai újságírók Trump-közeli forrásai is arról beszéltek, hogy sem Trump, sem szélsőjobbos főtanácsadója, Steve Bannon naptárában nem szerepel találkozó Le Pennel.

Mindenesetre Le Pen – Orbán Viktorhoz és más autoriter hajlamú politikusokhoz hasonlóan – többször is beszélt Trump iránti vonzódásáról. Bannon is beszélt már arról, hogy Le Pent ugyanannak a kozmapolita elit ellen mozgalom részének tekinti, mint saját magát. (Bloomberg)

UPDATE: Trump szivővje, Sean Spicer azt mondta egy riporternek, hogy Le Pen csak úgy besétált a Trump Towerbe, ami "nyitva áll mindenki előtt", de sem a megválasztott elnökkel, sem senki mással a csapatából nem találkozik.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt