Olyan undorító dolgot talált egy kismama a füredi Tescóban vett csirkemellben, hogy mi sem merjük megmutatni a címlapon

Szandra csirkemellet vett szerdán a balatonfüredi Tescóban. Amikor elkezdte feldolgozni, furcsa dolgot talált benne. Irtózatos kinézetű, rostos valamit, a mell legbelsejében. Ezután azt tette, amit a modern ember életveszély esetén: kiposztolta a Facebookra.

Az itt kialakult építő kommentvitában többen felismerni vélték, hogy ez egy jellegzetes, a baromfiaknál előforduló fertőzés eredménye lehet. Bár nagy álmunk a közösségi orvoslás, pár komment alapján erre nem vennénk mérget.

Szandra is többet szeretett volna tudni arról, hogy mi is ez, illetve hogy veszélyes-e, ezért a hatóságokhoz fordult. Sikerült elérnek cseten, ilyenekről beszélgettünk:

444: Pontosan mit mondtak a hatóságoknál, akikhez fordultál? Megvan még a hús vagy kidobtad már?

Szandra: Szia, kidobtam már, de rengeteg fotóm van róla! Mindenki az Állategészségügyhöz irányított. Ahol annyi választ kaptam: fotózzam le, írjam le, hol és mikor vásároltam! Majd ők kimennek a Tescóba és vesznek egyet, amit megnéznek. Kérdeztem, hogy az enyémmel mi lesz, mert ez tuti beteg, vagy valami nem 100-as. Adtak egy laborszámot ahol magánúton, drága pénzért megmondják, mi baja a csirkének.

444: Szóval be sem fogadták vizsgálatra?

Szandra: Nem, ki is akadtam, hogy ha fertőző, akkor mi van? De erre csak annyit mondtak, vigyem vissza a Tescóba és jól járok, mert az ár kétszeresét kapom vissza. Mondtam, hogy azzal nem leszek előrébb, főleg hogy a 7 hónapos kisfiamnak adtam volna ebből.

Az ügyben megkerestem a NÉBIH-et, ha válaszolnak, jelentkezünk. És nem, nem feledkeztem meg a képekről, hanem direkt ide, a cikk végére rakom csak be a Szandra által küldött válogatást. Most még meggondolhatod, meg akarod-e nézni:

Update: Közben reagált a Tesco, itt olvashatod az erről szóló friss posztunkat. A levelük lényege, hogy a többszörös, gondos állategészségügyi ellenőrzés sem tudja kiszűrni az ilyen nagyobb húsok belsejében betokozódott elváltozásokat, de ez olyan ritka jelenség, hogy ebben az évtoizedben ilyen még nem fordult náluk elő.