Olyan undorító dolgot talált egy kismama a füredi Tescóban vett csirkemellben, hogy mi sem merjük megmutatni a címlapon

2017 január 12., csütörtök 13:29
374

Szandra csirkemellet vett szerdán a balatonfüredi Tescóban. Amikor elkezdte feldolgozni, furcsa dolgot talált benne. Irtózatos kinézetű, rostos valamit, a mell legbelsejében. Ezután azt tette, amit a modern ember életveszély esetén: kiposztolta a Facebookra.

Az itt kialakult építő kommentvitában többen felismerni vélték, hogy ez egy jellegzetes, a baromfiaknál előforduló fertőzés eredménye lehet. Bár nagy álmunk a közösségi orvoslás, pár komment alapján erre nem vennénk mérget.

Szandra is többet szeretett volna tudni arról, hogy mi is ez, illetve hogy veszélyes-e, ezért a hatóságokhoz fordult. Sikerült elérnek cseten, ilyenekről beszélgettünk:

444: Pontosan mit mondtak a hatóságoknál, akikhez fordultál? Megvan még a hús vagy kidobtad már?

Szandra: Szia, kidobtam már, de rengeteg fotóm van róla! Mindenki az Állategészségügyhöz irányított. Ahol annyi választ kaptam: fotózzam le, írjam le, hol és mikor vásároltam! Majd ők kimennek a Tescóba és vesznek egyet, amit megnéznek. Kérdeztem, hogy az enyémmel mi lesz, mert ez tuti beteg, vagy valami nem 100-as. Adtak egy laborszámot ahol magánúton, drága pénzért megmondják, mi baja a csirkének.

444: Szóval be sem fogadták vizsgálatra?

Szandra: Nem, ki is akadtam, hogy ha fertőző, akkor mi van? De erre csak annyit mondtak, vigyem vissza a Tescóba és jól járok, mert az ár kétszeresét kapom vissza. Mondtam, hogy azzal nem leszek előrébb, főleg hogy a 7 hónapos kisfiamnak adtam volna ebből.

Az ügyben megkerestem a NÉBIH-et, ha válaszolnak, jelentkezünk. És nem, nem feledkeztem meg a képekről, hanem direkt ide, a cikk végére rakom csak be a Szandra által küldött válogatást. Most még meggondolhatod, meg akarod-e nézni:

Update: Közben reagált a Tesco, itt olvashatod az erről szóló friss posztunkat. A levelük lényege, hogy a többszörös, gondos állategészségügyi ellenőrzés sem tudja kiszűrni az ilyen nagyobb húsok belsejében betokozódott elváltozásokat, de ez olyan ritka jelenség, hogy ebben az évtoizedben ilyen még nem fordult náluk elő.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt