Telepátiát fejleszt a Facebook

Gondolatátviteli eszközök fejlesztésén dolgozik a Facebook titokzatos csoportja, a Building 8. Ezt többek között lehet tudni, hogy a cég olyan álláshirdetéseket jelentetett meg, amelyekben a neurális hálózatok leképezésében és elektrofiziológiai adatok feldolgozásában jártas kutatókat keres, hogy megteremtse „a jövő kommunikációs platformját."

A főnök, Mark Zuckerberg már 2015-ben kijelentette, hogy hisz benne: egy napon képesek leszünk „teljes, gazdag gondolatokat” átvinni technikai eszközök segítségével. „Csak gondol az ember valamire, és a barátai átélhetik ugyanazt, már ha ő is akarja" – mondta akkor Zuckerberg.

Azt, hogy a Facebook milyen komolyan veszi a telepatikus eszközök fejlesztését, az is mutatja, hogy a cég tavaly áprilisban elcsábította Regina Dugant, aki a Google-nél a hipertitkos fejlesztésekért felelős részleteket vezette, korábban pedig a DARPA igazgatója volt. A DARPA az amerikai hadügy vállalkozó kedvű fejlesztőrészlege, aminek többek között az internetet is köszönhetjük, és ami minden őrültséggel hajlandó kísérletezni a robbanó kémdarázstól a gondolatátvitelig. (Business Insider)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;