Gerendai szerint nem lesznek jobbak a fellépők a Szigeten a tulajdonváltás miatt

Az Indexnek nyilatkozott Gerendai Károly miután pénteken a Forbes megírta, hogy a Sziget Kft. magyar tulajdonosai eladták a többségi, 70 százalékos tulajdonrészüket egy brit-amerikai befektetőcégnek, az Edition Capitalnek.

"A hétköznapi Sziget Fesztiválra járó nem sokat fog érzékelni abból, hogy a 47 milliárd dollárnyi befektetést kezelő amerikai Providence Equity Partners megveszi a magyar fesztiválpiacon domináns Sziget Kft. 70 százalékát,"

mondta Gerendai, aki szerint nagy lehetőség a külföldi befektető érkezése. A 2017-es nyári fesztiválszezon túl közeli, hogy látványos jelei legyenek a terjeszkedésnek, de 2018-ban a Sziget megjelenhet valamilyen formában külföldi piacokon.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Gerendai nem árulta el, hogy mennyiért kelt el a Sziget, milliárdos tétel lehet. A fesztivál alapítója hozzátette, hogy nem lesznek olyan fellépők, akik pénzügyileg ne érnék meg,

"hiszen a gazdaságossági szempontok nem változnak a külföldi tulajdonos megjelenésével, sőt a Providence bizonyos eredményességi elvárásokat is megfogalmazott."