Gerendai szerint nem lesznek jobbak a fellépők a Szigeten a tulajdonváltás miatt

2017 január 13., péntek 19:04
42

Az Indexnek nyilatkozott Gerendai Károly miután pénteken a Forbes megírta, hogy a Sziget Kft. magyar tulajdonosai eladták a többségi, 70 százalékos tulajdonrészüket egy brit-amerikai befektetőcégnek, az Edition Capitalnek.

"A hétköznapi Sziget Fesztiválra járó nem sokat fog érzékelni abból, hogy a 47 milliárd dollárnyi befektetést kezelő amerikai Providence Equity Partners megveszi a magyar fesztiválpiacon domináns Sziget Kft. 70 százalékát,"

mondta Gerendai, aki szerint nagy lehetőség a külföldi befektető érkezése. A 2017-es nyári fesztiválszezon túl közeli, hogy látványos jelei legyenek a terjeszkedésnek, de 2018-ban a Sziget megjelenhet valamilyen formában külföldi piacokon.

MTI Fotó: Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs

Gerendai nem árulta el, hogy mennyiért kelt el a Sziget, milliárdos tétel lehet. A fesztivál alapítója hozzátette, hogy nem lesznek olyan fellépők, akik pénzügyileg ne érnék meg,

"hiszen a gazdaságossági szempontok nem változnak a külföldi tulajdonos megjelenésével, sőt a Providence bizonyos eredményességi elvárásokat is megfogalmazott."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt