Közveszélyes bullshit: Kovács Zoltán szerint a civil szervezetek terrorszervezetekkel működnek együtt

POLITIKA
2017 január 13., 12:08
comments 531

Elképesztő szöveggel üti most már a kormány a civil szervezeteket (azokat, amiket korábban nem győztek dicsérni).

Kovács Zoltán kormányszóvivő éppen arról beszélt az ATV-n, hogy „nem csak Szerbiában, a Nyugat-balkáni útvonalon, hanem legutóbb a spanyol észak-afrikai enklávé kapcsán bebizonyosodott annak a gyanúja, hogy szervezetten küldenek több száz embert a kerítésre”, amikor megkapta azt a kérdést, hogy a kifogásolt, „Soros-féle” civil szervezetek együtt dolgoznak-e terrorszervezetekkel.

Kovács Zoltán Németh Szilárd-verő válasza:

„Abszurd koalíció látszik kialakulni. Hogyan lehetséges az, hogy magukat emberjogvédő vagy civileknek nevezett emberek ezekkel a terrorista vagy embercsempész szervezetekkel akarva-akaratlanul cimborálnak vagy együttműködnek?”

Németh Szilárd kijelentéséről azt mondta: az indulatot és a kifejezést is meg tudja érteni, mert néhány szervezet megpróbálja a civilséget kisajátítani maguknak. Németh Szilárd által megnevezett szervezetek, nem egyeznek a kormány álláspontjával, a tartalommal viszont egyetértenek – mondta.

photo_camera Kovács Zoltán (Fotó: Botos Tamás)

Szerinte ezeket a civil szervezeteket senki nem választotta meg, mégis véleményt formálnak, rangsort állítanak fel és konkrét politikai lépéseket próbálnak megvalósítani.

Döbbenet: emberek élnek az alkotmányos jogukkal? HALLATLAN!

2006-ban a Fidesz még kitüntetésre javasolta a Helsinki Bizottságot, erről azt mondta: „Az alapvető jogrendhez, demokrácia-felfogáshoz kapcsolódó dolgokat akarták helyreállítani, ma nem erről van szó. Ezt mondják, de valójában politikát akarnak csinálni.” Szerinte „el kell választani egymástól, hogy a civil szót használjuk, akkor az, mit jelent, és mivel takaróznak a baloldaliak, amikor megpróbálják civil köntösbe öltöztetni a saját politikai felfogásukat”. (ATV)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.