Videón, ahogy lezuhan egy Gripen egy thaiföldi légiparádén

Tbg
külföld
2017 január 14., 05:46
comments 35

A thaiföldi légierő egy pilótája életét vesztette, amikor vadászrepülője lezuhant egy gyereknapi bemutató során szombaton.

Az esetről amatőr videófelvétel is készült:

A JAS 39 Gripen negyedik generációs könnyűbombázó a Thaiföld déli részén található Hat Jai légitámaszpont fölött végzett mutatványokat, amikor hirtelen veszíteni kezdett magasságából, majd hatalmas robbanás kíséretében a földbe csapódott.

Az eset a közönségtől távol történt, így a pilótán kívül nincsenek áldozatok.

A thai védelmi minisztérium jelenleg is vizsgálja a szerencsétlenség okát. Prajuth Csan-Ocsa kormányfő együttérzését fejezte ki a pilóta családjának.

A thaiföldi gyereknapi rendezvényekből a hadsereg is kiveszi részét, és ilyenkor több bázison tartanak nyilvános bemutatókat.

A JAS 39 Gripen típusú vadászrepülőt a svéd, a cseh, a dél-afrikai és a magyar légierőben is használják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.