Hoppá, meghosszabbították az árverést a Four Seasons mögötti irodaházra!

gazdaság
2017 január 15., 09:16
comments 84

Szombat este Kasnyik Márton kollégám remek tálalásában élőben lehetett követni, hogyan veszít az állam több milliárd forintot azzal, hogy bőven becsült ár alatt megy el egy belvárosi ingatlan.

Az állami vagyonkezelő 2,77 milliárdos kikiáltási áron bocsátott árverésre a Four Season mögött álló Zrínyi utcai OGYÉI-t, ami ingatlanbecslők szerint akár hétmilliárd forintot is érhetne.

Végül sok izgalom után egy ismeretlen vevő 3,08 milliárd forintért vitte el, és a licit le is zárult este fél 10 után nem sokkal. Viszont a közvetítésünkből is kiderül, hogy több technikai akadály is nehezítette az utolsó szakaszt, a vagyonkezelő online árverési oldala többször elérhetetlenné vált.

Így bár elvileg végeredményt hirdettek tegnap este, ma már az szerepel a honlapon, hogy üzemzavar következtében az árverést automatikusan meghosszabbították, vasárnap estig. Azaz még 11 órán át lehet figyelni, vajon mennyivel károsítják most meg az államot.

A tervek szerint az esti hajrát ismét élőben követjük majd.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.