A senkiföldjén rekedtek a menekültek Ausztria és Magyarország között

2017 január 16., hétfő 9:25
163

Az osztrák és a magyar határállomás közötti területen rekedt 8 migráns vasárnap a rábafüzesi határátkelőnél - írja a Kronen Zeitungra hivatkozva az Index. Az osztrák lap szerint a szíriaiakból és irakiakból álló csoport az osztrák Jannersdorf vasútállomásán verekedett össze egy másik bevándorlóval.

Ezután az osztrák rendőrök vissza akarták toloncolni őket Magyarországra. A csoportot több tucatnyi rendőr kísérte el a magyar határra, majd a határátkelőnél elindították őket Magyarország irányába.

A magyar oldalon azonban felsorakozott egy egyenruhás határvadászokból álló csapat, és nem engedték a menekülteknek, hogy visszatérjenek Magyarországra. A migránsok egyébként nem is szerettek volna visszajönni, ők Ausztrián keresztül mentek volna tovább, nyugat felé.

Bevándorlók a két határátkelőhely között (Részlet a Kronen Zeitung videójából)

A csapdába esett bevándorlók leültek a földre, és egy ideig akadályozták a határátkelő forgalmát, majd a hideg miatt tüzet gyújtottak.

A Kronen Zeitung szerint a magyar határőrök épp pizzát ettek, de a migránsoknak még inni sem adtak a hidegben.

Majd vasárnap délután fél 5 körül a magyarok mégis beengedték a menekülteket. (Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt