175 ezres fizetésemelést szavazott meg a város Makó polgármesterének

POLITIKA
2017 január 18., 21:10
photo_camera Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere. Fotó: youtube screenshot

Rövid, de annál eredményesebb önkormányzati ülés zajlott Makón - írja a térségben mindig jól értesült Délmagyar. A városi képviselők azért gyűltek össze, hogy megszavazzák a vezetők törvényben előírt fizetésemelését.

Farkas Éva Erzsébet polgármester fizetése 523 ezer bruttóról 698 ezer bruttóra, Czirbus Gábor alpolgármester apandázsa 471 ezerről 628 ezerre nő.

Jogszabály is rendelkezik arról, hogy a lakosságszám emelkedéséve emelni kell a béreket, ezért nem is volt vita, mindenesetre viszonylag jelentős pluszt vihetnek haza a városvezetők, mert ea döntés értelmében mindketten kaptak 15 százaléknak megfelelő költségátalányt is.

Vita csak arról zajlott az ülésen, hogy mégsem költözik a helyi vízműszékház épületébe a levéltár, helyette az egykori óvoda épületét kapja meg, amit 130 milliós támogatásból alakít át a város. A DK-s Török Miklós panaszkodott, amiért erről csak a sajtóból értesülhetett. (Délmagyar)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.