Nyilvános lesz az úszószövetség átvilágítása, ígéri az új elnök

sport
2017 január 18., 08:49
comments 34

Az M4 Sport Sportreggeli című műsorában szerdán jelentette be a Magyar Úszó Szövetség tíz napja megválasztott elnöke, Bienerth Gusztáv, hogy

a szervezetben jelenleg teljes pénzügyi, gazdasági, jogi átvilágítás van folyamatban.

Az elnök megígérte, hogy ennek eredményei nyilvánosak lesznek majd. Bienerth elmondta, hogy az úszószövetség első elnökségi ülése január 25-én lesz, de már minden elnökségi taggal folytatott négyszemközti beszélgetést, hogy eldöntse, ki a partner a program megvalósításában, illetve kivel nem akarnak együtt dolgozni.

"Engem nem terhelnek a múlt feszültségpontjai, kívülről jövök, ennek vannak előnyei és hátrányai. Az mindenesetre nagyon jó kezdet, hogy kétszeri titkos szavazás után, ami évtizedek után először volt a magyar úszósportban, elnökké választottak három jelölt közül"

tette hozzá Bienerth Gusztáv, aki a július 14-én kezdődő budapesti és balatonfüredi vizes világbajnokságról elmondta, hogy a kormány január 31-ig jelentést vár a felkészülés állapotáról. Az elnök hangsúlyozta, hogy számára

"az a legfontosabb, hogy Magyarország eddigi legnagyobb sporteseményét világszínvonalon tudják megrendezni, és jó belépő legyen a szeptember 13-án esedékes 2024-es olimpiai helyszínkijelöléshez."

photo_camera Fotó: MTI/Mohai Balázs

"Szerintem nincs hatékony olimpiai és világbajnoki szponzoráció Hosszú Katinka nélkül. Dolgozom ezen, és remélhetőleg a közeljövőben hírrel is tudok erről szolgálni,"

szivárogtatott a szövetség vezetője szerda reggel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.