A választási irodánál balhézó kopaszok mindegyike büntetett előéletű

Mindegyik kopasz, amelyik részt vett a tavaly februári népszavazási irodánál rendezett balhéban, büntetett előéletű, egyiküket fegyveres rablásért ítélték el – írja a 24.hu.

Aki nem emlékezne: tavaly február 23-án megjelent egy kizárólag izmos kopasz, a Fidesz-pártigazgató Kubatov Gábor által elnökölt FTC-s biztonságiakhoz kötődő férfiakból álló csoport, akik fizikailag akadályoztak meg egy szocialista képviselő népszavazási kezdeményezésének leadását, és segítették oda előbb a herceghalmi Erdősi Lászlónét.

Nyakó Istvánt kopaszok veszik körül, hogy ne adhassa le a szavazatát

A kopaszokra vonatkozó információkat Czeglédy Csaba, az MSZP-s Nyakó István ügyvédje tudta meg, miután beletekinthetett a nyomozati anyagokba. Tavaly augusztusban ugyan váratlanul megszüntették a március elején indult nyomozást kopasz-ügyben, de Nyakó pótmagánvádas indítványt adott be, ami után a rendőrök feltérképezték a verőembereket.

Az Alkotványvédelmi Hivatal egyik anyagában kijelentő módban állapítják meg, hogy a tíz kopasz "akadályozta meg Nyakó Istvánt" népszavazási kezdeményezése leadásában. Ennek dacára a hatóságok nem jutottak el a gyanúsításokig, mert arra jutottak, hogy mégsem jogellenesen zavarták meg Nyakót.