Kétmillió forintra büntette a Fradi edzőjét az MLSZ

sport
2017 január 19., 14:19
comments 55

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága csütörtöki ülésén kétmillió forintos bírságot szabott ki Thomas Dollra, az NB I-ben címvédő Ferencváros vezetőedzőjére.

A testület az év elején idézte be a német szakembert néhány, hónapokkal korábbi nyilatkozata miatt. A bizottság szerint a tréner a 2016. november 19-i, Vasas elleni és a december 10-i, MTK elleni bajnoki mérkőzéseket követően a különböző médiumoknak adott nyilatkozataiban az MLSZ vonatkozásában olyan tényre közvetlenül utaló kifejezéseket használt, amelyek alkalmasak arra, hogy az MLSZ működésével kapcsolatban a bizalmat megingassák.

Mehmet Yilmaz / Anadolu Agency
photo_camera Thomas Doll (Mehmet Yilmaz / Anadolu Agency)

A Vasas elleni bajnokin, ami amúgy 2-2 lett, Kassai Viktor három tizenegyest is befújt a Fradi ellen és kiállította Dollt is. A meccs utáni sajtótájékoztatón Doll arról beszélt, hogy olyan érzése van, mintha idén nem hagynák, hogy bajnokok legyenek. Kicsit később gúnyolódva azt mondta, hogy "Kassai minden ítélete jó volt. Mindegyik tizenegyes, sőt a lapok is mind jogosak voltak. Hagyják csak tovább dolgozni Kassait!".

Az MTK elleni decemberi meccs után pedig azt mondta, hogy világosan ki kell jelenteni, hogy állandóan ellenük fújnak a bírók.

"A második szabálytalanságok után kapjuk a piros lapot. És mindig az az érzésünk, akárki ellen játszunk, hogy az ellenfélnél ezt nem büntetik úgy, ők nem kilenc vagy tíz emberrel fejezik be a mérkőzéseket. Mindig csak minket büntetnek. Ezt mondtam volna akkor is, ha megnyerjük a mérkőzést. Nem azért mondom, mert döntetlen lett.

A játékvezetőknek meg kellene kérdezniük maguktól, hogy miért csak egy irányba fújnak? Nézzük a Vasas elleni mérkőzést, amely egy jó, dinamikus találkozó volt. A végén nem láttam a vonalat, egy méterrel átléptem azt, Kassai ezért kiállított, és kétmérkőzéses eltiltást kaptam. Ha megnézzük, mekkora arroganciával zajlik itt a bajnokság, akkor azt megállapíthatjuk, hogy furcsa ez az egész helyzet."

Múlt kedden eljárásjogi kifogások miatt elhalasztották a tárgyalást, majd az FTC csütörtökön összeférhetetlenségre hivatkozott az eljáró tanács elnökével szemben, ám ennek ezúttal nem adtak helyt.

Dr. Berzeviczi Attila, aki az FTC Labdarúgó Zrt. igazgatósága elnöke, azt mondta az MTI-nek: az ítéletet alaptalannak tartják, s mindenképpen azt javasolják Thomas Dollnak, hogy fellebbezzen. Dr. Berzeviczi úgy fogalmazott: a szabály szövege rendkívül súlyos, általános bizalomvesztést és súlyos üzleti sérelmet vagy becsületsértést megvalósító, közvetlenül az MLSZ ellen közvetlenül megvalósuló cselekményt feltételez, azonban Thomas Doll semmi ilyet nem mondott, vagy tett, a szövetséget szóba sem hozta. Kizárólag a játékvezetéssel szembeni kritikákat fogalmazott meg.

"Túlzásnak tartjuk, hogy a játékvezetők ennyire bírálhatatlanok, mintha törvényen, véleményezésen felül álló személyek lennének. A mai tárgyaláson is úgy éreztük magunkat, mintha felségsértést követtünk volna el. Mi partnernek tekintjük a bírókat, s reméljük, hogy a jövőben jobban együttműködhetnek majd a felek. Azt azonban fenntartjuk, hogy az edzőknek és a kluboknak joguk van megfogalmazniuk a véleményüket." - mondta Berzeviczi Attila. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.