Tovább győzködi a rendőrség a középiskolásokat, hogy a határvadászatban a jövő

határ
2017 január 19., 06:13
comments 74

Azok a középiskolások, akik már lemaradtak a most induló kadétképzésről, de mindenképpen egyenruhába szeretnének bújni, még mindig elmehetnek határvadásznak. A police.hu beszámoljója szerint Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kedden a balatonfűzfői Öveges József Szakképző Iskolában nekik beszéltek „a rendészeti szakma szépségeiről, érdekességeiről”.

Kaptak egy előadást is a határvadászatban rejlő perspektívákról is - Fotó: police.hu
photo_camera Kaptak egy előadást is a határvadászatban rejlő perspektívákról is - Fotó: police.hu

A beszámoló szerint az iskolában felállított rendőrségi standon a Készenléti Rendőrség munkatársa is jelen volt, aki a határvadász szolgálatról, a jelentkezés feltételeiről és az őr-járőrtárs képzésről adott részletes tájékoztatást az érdeklődőknek. Az érettségiző tanulók több csoportban keresték fel a toborzó sarkot, ahol írásos tájékoztató anyagokat is kaptak a képzésről.

link Forrás

A határvadász-képzést a rendőrség egyébként az Educatio kiállításon is tolni fogja, ahol a középiskolások kisfilmeket nézhetnek és kipróbálhatják a határvadászok felszerelését. A HUNGEXPO főbejárata mellett egy hőkamerával felszerelt járőrkocsit is megnézhetnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.