Tovább győzködi a rendőrség a középiskolásokat, hogy a határvadászatban a jövő

2017 január 19., csütörtök 6:13
74

Azok a középiskolások, akik már lemaradtak a most induló kadétképzésről, de mindenképpen egyenruhába szeretnének bújni, még mindig elmehetnek határvadásznak. A police.hu beszámoljója szerint Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kedden a balatonfűzfői Öveges József Szakképző Iskolában nekik beszéltek „a rendészeti szakma szépségeiről, érdekességeiről”.

Kaptak egy előadást is a határvadászatban rejlő perspektívákról is - Fotó: police.hu

A beszámoló szerint az iskolában felállított rendőrségi standon a Készenléti Rendőrség munkatársa is jelen volt, aki a határvadász szolgálatról, a jelentkezés feltételeiről és az őr-járőrtárs képzésről adott részletes tájékoztatást az érdeklődőknek. Az érettségiző tanulók több csoportban keresték fel a toborzó sarkot, ahol írásos tájékoztató anyagokat is kaptak a képzésről.

A határvadász-képzést a rendőrség egyébként az Educatio kiállításon is tolni fogja, ahol a középiskolások kisfilmeket nézhetnek és kipróbálhatják a határvadászok felszerelését. A HUNGEXPO főbejárata mellett egy hőkamerával felszerelt járőrkocsit is megnézhetnek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt