Tovább győzködi a rendőrség a középiskolásokat, hogy a határvadászatban a jövő

Azok a középiskolások, akik már lemaradtak a most induló kadétképzésről, de mindenképpen egyenruhába szeretnének bújni, még mindig elmehetnek határvadásznak. A police.hu beszámoljója szerint Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kedden a balatonfűzfői Öveges József Szakképző Iskolában nekik beszéltek „a rendészeti szakma szépségeiről, érdekességeiről”.

Kaptak egy előadást is a határvadászatban rejlő perspektívákról is - Fotó: police.hu

A beszámoló szerint az iskolában felállított rendőrségi standon a Készenléti Rendőrség munkatársa is jelen volt, aki a határvadász szolgálatról, a jelentkezés feltételeiről és az őr-járőrtárs képzésről adott részletes tájékoztatást az érdeklődőknek. Az érettségiző tanulók több csoportban keresték fel a toborzó sarkot, ahol írásos tájékoztató anyagokat is kaptak a képzésről.

A határvadász-képzést a rendőrség egyébként az Educatio kiállításon is tolni fogja, ahol a középiskolások kisfilmeket nézhetnek és kipróbálhatják a határvadászok felszerelését. A HUNGEXPO főbejárata mellett egy hőkamerával felszerelt járőrkocsit is megnézhetnek.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.