A lomnicizás miatt kirúgott Élő Gábor lett a Mediaworks stratégiai igazgatója

POLITIKA
2017 január 20., 15:27

Pénteken jelentette be a Mediaworks, hogy a cég

"stratégiai igazgatónak nevezte ki Élő Gábort, akinek elsődleges feladata a cég közép- és hosszú távú terveinek előkészítése, megalkotása és a megvalósítás támogatása lesz."

Élő Gábor bejárta a jobbos médiát: a közmédia pécsi tudósítójaként kezdte, majd előbb a Hét és a Ma reggel műsorvezetőjeként folytatta, hogy Híradó főszerkesztő-helyetteseként hagyja el a MTV-t. 2005-ben az Echo TV hírigazgatója, majd a Lánchíd Rádió főszerkesztője volt. 2010-től a Magyar Televízió Hírigazgatója, majd az MTI Hírcentrum vezetője volt.

2011. december 15-én rendkívüli felmondással bocsátották el a Lomnici-retusálás miatt.

Később a bíróság megállapította, hogy a felmondás jogellenes volt. Élő az utóbbi években a Magyar Nemzet Online, majd a Magyar Idők Online főszerkesztői feladatait látta el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.