A Médiatanács szerint semmi gond nem volt a kormány népszavazási kampányával

Média
2017 január 20., 14:29

Pénteken közölte álláspontját a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a magyar kormány megbízásából készült, a közszolgálati csatornákon, illetve az ATV-n és a TV2-n kormányinformációként közzétett „Tudta?” és a „Megüzentük Brüsszelnek” reklámokkal. Ezekkel kapcsolatban a Mérték Médiaelemző Műhely fordult beadvánnyal a médiatanácshoz.

A MMM szerint ezek politikai reklámoknak minősültek, amelyeket választási kampányidőszakon kívül csak már elrendelt népszavazással összefüggésben lehetett volna közölni. A médiatanács azonban megállapította, hogy nem merült fel jogsértés, a szpotok ugyanis nem minősülnek politikai reklámnak,

mivel a bevándorlásról, illetve a népszavazás eredményéről tényközléssel tájékoztattak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.