Egymásnak estek a trumpisták és a trumpellenesek Washingtonban

külföld
2017 január 20., 14:12
comments 117

Kisebb balhé volt csütörtök este Washingtonban, ahol pénteken beiktatják amerikai elnöknek Donald Trumpot. Az események a DeploraBall fantázianevű buli körül csúcsosodtak ki, amelyen Trump többé és kevésbé szélsőséges tüntetői ünnepelték hősük királlyá koronázását.

A DeploraBallra körülbelül 1000 hardcore trumpista vendég érkezett, közülük többen kötődtek a leginkább az interneten létező alt-right mozgalomhoz.

A Guardian beszámolója szerint a bulinak otthont adó épület körül több száz transzparenseket lóbáló, ordibáló ellentüntető jött össze. A „szemét nácik” még a finomabb sértések közé tartozott. Az ellentüntetők egy hatalmas felfújható fehér elefántot is vittek magukkal, rajta hatalmas RACISM felirattal.

A nagy számban felvonult rendőrség viszonylag sikeresen tartotta egymástól távol a politikai spektrum két szélét, bár azt nem tudták megakadályozni, hogy a felettük átrepülő tárgyak legalább egy embert megsebesítsenek.

A rendőri fellépést az is nehezítette, hogy az eseményre tömegével érkeztek újságírók is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.