Elég csúnyán arcon vert egy ismeretlen egy ligetvédőt

Tbg
környezetvédelem
2017 január 20., 10:05

Éjszakai támadást intézett egy ismeretlen, fekete kapucnis férfi a Ligetvédők tábora ellen. A Városliget beépítése ellen tiltakozó, és a Városligetben táborozó aktivisták feljelentést tettek, és videót is készítettek az elkövetőről.

link Forrás

„Hajnali négy óra előtt egy kapucnis férfi jelent meg a Ligetvédők táborában, majd egyik társunkat olyan súlyosan bántalmazta, hogy kórházi ellátásra szorult. Ajka több helyen felrepedt, összevarrták, két foga meglazult, egyikből letört egy darab.

A bántalmazás minden előzmény nélkül történt, a Ligetvédők semmilyen okot nem adtak a támadásra. Az ügyben a sértett ligetvédő feljelentést tett, mi továbbra is erőszakmentesen és békésen tüntetünk” – írták közleményükben.

A Ligetvédők immár lassan egy éve táboroznak kint a Városligetben, hogy tiltkozzanak a park beépítésével járó Múzeumi negyed projekt építése ellen.

Az elkövetőről készült fotó alapján kéri, aki felismeri a tettest, jelentkezzen.

photo_camera Váratlanul lebokszolta az aktivistát, keresik. Fotó: Ligetvédők
photo_camera Vér is folyt. Fotó: Ligetvédők

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.