Horváth András: Nemcsak kirúgják azokat, akik feltárják a rendszer működését és a korrupciót, hanem büntetőeljárást is indíthatnak ellenük

A Blikk készített interjút a zöld dossziés Horváth Andrással, akit egykori munkaadója, a NAV még 2013-ban jelentetett fel, mert

a gyanú szerint illetéktelenül jutott hozzá adóhatósági adatokhoz, és illetéktelenül is vitte ki azokat.

Ügy csak mostanra lett belőle, a héten hallgatták ki először a nyomozók, akik Horváthot bűnügyi nyilvántartásba is vették.

"A nyomozók empatikusak voltak velem, látszott, hogy csak parancsot teljesítenek. Ennek ellenére nagyon rosszulesett az egész,"

mondta a lapnak. Az eljárás Horváth szerint csak arra jó, hogy

"a félelmet elültessék az emberekben: nemcsak kirúghatják azokat, akik feltárják a rendszer működését és a korrupciót, hanem büntetőeljárást is indíthatnak ellenük. Ami ellenem zajlik, az szimpla politikai bosszú, mert kiálltam a nyilvánosság elé a zöld dossziémmal."

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.