Kristen Stewart, az Alkonyat-filmek sztárja kiadott egy tanulmányt a mesterséges intelligenciáról

Ezt is megértük: egy hollywoodi sztár tanulmányt készített a mesterséges intelligenciáról. Kristen Stewart, a tinivámpírokról szóló Alkonyat-sorozat főszereplője nemrég megírt és megrendezett egy rövidfilmet. A 17 perces Come Swim egy férfi egy napját meséli el „egy félig impresszionista, félig realista” portréban. Ezzel kapcsolatban a színésznő a Cornell Egyetem tudományos publikációs felületén közreadott egy tanulmányt (pdf).

Kristen Stewart beszédet mond a 23. Elle Women In Hollywood Awardson a Los Angeles-i Four Seasons Hotelben (Fotó: Michael Kovac / Getty Images for Elle / AFP)

Kristen Stewart írása nagyjából arról szól, hogy a saját festményei alapján a számítógép hogyan próbálta meg utánozni a stílust, és különösen az abban érzékelhető érzelmi töltést másolni, eltanulni mesterséges intelligenciával. Stewart a tanulmányt közösen írta a filmet készítő Starlight Studios producerével és az Adobe egyik alkalmazottjával, akiről nem tudni, mi köze a filmhez.

A tanulmány szerint az algoritmust rávenni arra, hogy művészetileg értékelhető képeket készítsen, nehezebb volt, mint amire számítottak. Végül az alkotóknak bele is kellett nyúlniuk a képalkotásba. (QZ)