Kubatov túltolja: akár a sporttörvényt is módosíttatná, hogy kritizálhassák az edzők a bírókat

Kiakadt Kubatov Gábor azon, hogy csütörtökön kétmillió forintra büntette az MLSZ a klub edzőjét Thomas Doll-t, mert az korábban többször is kritizálta a Fradi meccseken dolgozó játékvezetők munkáját. A szövetség szerint a tréner

"olyan tényre közvetlenül utaló kifejezéseket használt, amelyek alkalmasak arra, hogy az MLSZ működésével kapcsolatban a bizalmat megingassák."

Az FTC elnöke szerint

"tegnapi ítélet azért igazán elszomorító, mert azt sugallja, a játékvezetőket, az MLSZ-t már bírálni sem lehet. Olyan érzés fogta el tegnap az edzőnket és az ügyvédeinket, mintha felségsértést követtek volna el. Higgye el mindenki, mi nem valami ellen, hanem valamiért, a magyar futballért fogalmazunk meg kritikát"

Kubatov hozzátette, hogy míg

"ebben az országban bárki szabadon bírálhat bármely közjogi méltóságot, politikust, színészt, sportolót, de ha egy-egy játékvezetőről és ítéleteiről mond véleményt, akkor súlyosan megbüntetik, legyen szó akár ferencvárosi, akár bármilyen más klubhoz tartozó szakemberről. Nem is ismerek olyan szereplőt, akit ne lehetne büntetlenül kritizálni, kivéve a bírói kart és az MLSZ-t. Az én demokrácia-felfogásomtól ez távol áll."

Kubatov Gábor az MTI-nek elmondta, hogy mint országgyűlési képviselő, megfontolja a sporttörvény módosítását is az ügy miatt. A Ferencváros vezetője szerint

"az elmúlt huszonöt év vitathatatlanul legkiválóbb MLSZ elnöke Csányi Sándor, azonban az általa irányított szövetség apparátusában, sajnos, akadnak olyanok, akik nem tartják a lépést a korral, és ezzel a magyar labdarúgás fejlődését egyáltalán nem segítik."

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.