25 millió forintnyi dizájnerdrogot talált a rendőrség néhány kínai teatasakban

A Készenléti Rendőrség kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást H. Dávid 22 éves budapesti lakos és négy társa ellen. A férfi 2016 áprilisa óta szerzett be Kínából drogot, amelyet Anglián keresztül szállíttatott a fővárosba és társai segítségével terítette szét országban.

Az öt gyanúsítottat összehangolt január 19-én Budapest több pontján fogták el a nyomozók. Egyikük autójában megtalálták a szállítmányt is, 12 kilogramm kábítószer-gyanús port. A gyanúsítottak otthonaiban a rendőrök a kábítószer porciózásához és csomagolásához szükséges eszközöket, 10 millió forint készpénzt, 1000 angol fontot, illetve több nagy értékű luxusautót foglaltak le.

Az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a lefoglalt por új pszichoaktív anyag, amelynek hatóanyag-tartama valószínűleg meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A police.hu szerint a lefoglalt anyag feketepiaci értéke 25 millió forint körül lehet.

A nyomozók az elfogott személyeket gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.