A katasztrófavédelem pszichológusokból álló, 4 tagú krízisintervenciós csoportja tart Veronába a buszbaleset sérültjeihez

Várhatóan az esti órákban érkezik meg a katasztrófavédelem pszichológusokból álló, 4 tagú krízisintervenciós csoportja Veronába a hajnali buszbaleset sérültjeihez – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, ami szerint a krízisintervenciós csoport négy tagja kora délután indult el Olaszországba. A pszichológusok a 16 halálos áldozatot követelő buszbaleset túlélőinek és a diákok hozzátartozóinak nyújtanak segítséget a tragédia feldolgozásában.

Kovács Péter tűzoltó alezredes, a katasztrófavédelem vezető pszichológusa és két munkatársa meg egy önkéntes szakember alkotja a csoportot, ami a kora délutáni órákban indult Veronába, és várhatóan az esti órákban érkezik meg.

A magyar konzullal és a már helyszínen lévő pszichológusokkal való egyeztetés után azonnal elkezdik a munkát: az előzetes tervek szerint a veronai Szent Bonifác kórházban ápolt könnyű sérültek és a hozzátartozók kapnak tőlük segítséget ahhoz, hogy a történteket mielőbb feldolgozhassák.

Péntek éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott. (MTI)