Havat ettek a lavinával betemetett szállodába rekedt emberek

Szerdán egy hatalmas lavina zúdult az olaszországi Rigopiano szállodára. Egy földrengés indította el az óriási hógörgeteget, és 120 ezer tonna hó zúdult a síelő turisták szállására. Ennyi hó 4000 teherautón férne el, és 100 kilométer/órás sebességgel zúdult rájuk a lavina.

Eddig 9 embert, köztük 4 gyereket mentettek ki élve a szálloda romjai és a rengeteg hó alól. Vasárnap egy holttestet emeltek ki, eddig 6 halálos áldozat került elő. További 23 embert még keresnek, és a mentőcsapat abban bízik, hogy találnak még életben maradottakat.

A Hotel Rigopiano romja (Fotó: Vigili del Fuoco / AFP)

Az egyik túlélő, egy 22 éves nő azt mondta, hogy a lavina érkezésekor hirtelen minden megremegett, aztán semmit sem láttak és semmit sem hallottak. Teljes sötétség borult rájuk, és teljes csend lett. A rengeteg hó szó szerint elvágta őket a külvilágtól.

A nő elvesztette az időérzékét a hó alatt töltött 58 óra alatt. A vőlegénye tartotta benne a lelket. Azt mondta, hogy a gyerekek, akik a közelben voltak, mind nagyon jól viselkedtek végig, és vele ellentétben nem is sírtak.

Semmilyen ennivalójuk nem volt, havat ettek, így nem haltak szomjan. (BBC, Reuters)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.