Ahogy csak tudták, törték a busz ablakát a menekülő diákok

"Döccenést éreztek, aztán az autóbusz elején hirtelen felcsaptak a lángok. A könyö­kével azonnal ütötte a hátsó üveget. Így rögtön ki tudtak ugrani a barátaival. Volt, aki a fejével törte be az ablakot, és úgy menekült meg."

Ezt a balesetet épen megúszó diákok egyikének apja mondta a Bors helyszíni tudósítójának a veronai hotelnél, ahol a diákokat elszállásolták.

Fia éjjel küldött nekik SMS-t egy másik diák mobiljáról azzal a szöveggel:„kérlek, ezen a számon hívjatok vissza”. Erre viszont nem ébredtek fel, csak szombat reggel kapták a hírt, akkor viszont azonnal elindultak. A fiúnak nagy szerencséje volt: bár ő is gólya, és a gólyák nagy része a busz elejében ült, amit a becsapódás ért, ő mégis hátul utazott.

"Ami még szerencséje volt, hogy nagyon szereti a cipőjét, és nem vette le. A legtöbben az utazáshoz levették a cipőt, ezért sokan mezítláb ugrottak ki az ablakon, és mezítláb álltak ott az út közepén, éjszaka. De ő így cipőben tudott kiugrani" - idézi az Index tudósítása a szülőt.

Elmondása szerint az olasz rendőrségen elég nehézkesen zajlott a kihallgatás. Nem volt külön ember, aki jegyzetelt volna, a kihallgatást végző rendőr "pötyögte betűnként a vallomást". Az ő esetükben csak az adatfelvétel 12 percig tartott, a kihallgatások pedig összességében még vasárnapra is áthúzódtak.

Az áldozatok emlékére hétfőn nemzeti gyásznapot tartanak.