Azzal szórakozott, hogy leszorítja a szembejövőket az úton

Rendszeresen áttért a menetirány szerinti baloldalra nagy sebességgel egy férfi, hogy így ijesztgesse a szembejövőket, akik ezért rendszeresen megállásra, lehúzódásra kényszerültek.

A 31 éves, Soporon környéki férfi 2015 márciusa és novembere között legalább tizenegyszer játszotta ezt el, és veszélyeztette a szembejövők életét a 84-es számú és a 85-ös számú főúton, egyszer pedig a 8117 számú úton.

(TV2/Origo-video, kattintásra indul)

A vétlen vezetők lehúzódtak az útról, megálltak, útpadkára hajtottak, az ütközést ezáltal kerülték el. Előfordult, hogy az elkövető járműve így is csak 15-20 cm oldaltávolsággal haladt el a sértett autója mellett, áll a közleményben a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata alapján.

"A vádlott a sértettek leszorítása után sem mindig tért vissza azonnal a saját forgalmi sávjába, hanem a másik sávban haladt tovább. Előfordult, hogy az elkövető az ütközés előtti pillanatban egyetlen kormánymozdulattal olyan hirtelen tért vissza a saját sávjába, hogy az autója megbillent."

Az ügyészség a lakhelyelhagyási tilalom alatt álló vádlottat tizenegy rendbeli közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja.