„Kérem vissza az órákat, bárki is szedte le” – meginterjúvoltuk az embert, aki vasárnap kirakott két újabb órát a Széll Kálmán téren

ÉLET
2017 január 23., 12:53
comments 232

Majdnem egy hete, pontosan múlt kedd óta tartja izgalomban a budapesti tömegközlekedőket a BKK paródiaszerű tökölése. Ez volt az a nap, amikor egy Ismeretlen Budapesti Polgár nem bírta tovább, hogy az istennek nem működik a nemrég milliárdokért átépített tér talán leghíresebb tereptárgya, a régi, legendás Moszkva Téri Randióra modernizált, dizájnos utódja. Az Ismeretlen akkor három műanyag faliórát celluxozott az oszlopra.

link Forrás

Az órákat másnap leszedték, majd úgy oldották meg a helyzetet, hogy teljesen kikapcsolták az amúgy is összevissza járó hivatalos szerkezetet, majd nem javították meg, hanem úgy hagyták. Ezek után most vasárnap újabb, az előzőeknél is jobban kinéző kalózórák jelentek meg a metrókijárat melletti betonoszlopon. Ezeket Békés Gáspár ragasztotta ki, aki nem azonos az eredeti, továbbra is ismeretlen lakossági jótevővel. Mint utóbb megtudtam, Békés nyilvános Facebook-eseményt is csinált az akciójának. Most meginterjúvoltam, amiből kiderült, hogy egészen ismert fiatal aktivistával van dolgunk. Ő volt például az, aki 2016. februárjában érintett diákolimpikonként nyilvánosan utasította vissza, hogy Balog Zoltán miniszter a kormány propagandacéljaira használja az őt meglátogató diákolimpikonokat, szembefordítva őket a kockás ingben tiltakozó tanáraikkal.

link Forrás

444: Szóval először nem ti voltatok, legutóbb viszont már igen?
Békés Gáspár: Igen, így igaz
444: Miért csináltátok?
Békés Gáspár: Azért találtam ki, mert helyre kell álló a tér-idő kontinuumot.
444: Logikus cél.
Békés Gáspár: Anno, amikor az Időkeréknél elmulasztottuk ezt, láthatjuk mi történt.
444: Demennyire igaz! Honnan voltak az órák?
Békés Gáspár: Az órákat otthonról hoztam
444: Klassz darabok.
Békés Gáspár: Törekszünk a minőségi kivitelezésre. Volt facebook-esemény is, amiatt jöttek el páran.
444: Mi az a nullától százig mérő kis számlap a nagyobbik órán? Páratartalom?
Békés Gáspár: Igen, Bár nem tudom, működik-e.
444: Sajnos nem működött, mikor néztem. Vagy 100 százalék volt a páratatalom. Akkor ez már majdnem egy időjáráselemző állomás.
Békés Gáspár: Az nem fért bele a közbeszerzésbe.
444: De a hőmérő, az ment!
Békés Gáspár: Naa szuper
444: És mit árulnál el magadról az olvasóknak? Sokakat érdekelhet, ki az, aki öntevékeny állampolgárként hajladó beáldozni a saját óráját ilyen szép közösségi célra.
Békés Gáspár: Magamról annyit, hogy nem ez az egyetlen aktivista megmozdulásom.
444: Mi volt az ezelőtti 3 kedvenc akciód?
Békés Gáspár: Anno én szóltam Balognak, hogy ne propagandának használja a tudományos diákolimpikonokat. Aztán felszólaltam a tanítanékos tüntetésen. De én szerveztem nemrég a lengyel szolidaritástüntetést is. Tehát kockásolimpikon és időlovag vagyok??
444: Amúgy napi moszkvaterező vagy, vagy csak láttad a neten, mi a helyzet, és érezted, hogy akcióba kell lépned?
Békés Gáspár: Utóbbi. Basszus most hallom hogy LESZEDTÉK AZ ÓRÁT!
444: Mit szólsz a hírhez?
Békés Gáspár: Felháborítónak tartom, mert a tér-idő kontinuumot megint megzavarták egy központi időkapunál. Így országunk jövője kétséges. Hiszen idő nélkül az abban való előrehaladás sem biztosított. Így mindenkit arra kérek, hogy rakjon ki másik órát, illetve hogy kövesse az esemény oldalán a fejleményeket. Ja, és hogy kérem vissza az órákat, bárki is szedte le, mert amúgy az lopás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.