Szijjártó Moszkvában: "Nagyon készülünk Putyin budapesti látogatására"

ünnep
2017 január 23., 09:48
comments 209
photo_camera Szijjártó és Lavrov Moszkvában. MTI Fotó: KKM/Szabó Árpád

Nagyon hosszú idő után úgy látjuk, hogy a nemzetközi folyamatok segítenek a magyar-orosz kapcsolatok fejlesztésében - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Moszkvában, Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel folytatott tárgyalása elején.

"A magyar kormány nagyon komolyan készül Vlagyimir Putyin orosz elnök februári budapesti látogatására"

- mondta Szijjártó. "A kétoldalú viszony sokat szenvedett a nemzetközi szankciós környezetben, de a közösen elhatározott gazdasági együttműködési programok - a regionális együttműködés, az oroszországi magyar technológiai beruházások, elsősorban a mezőgazdaság terén, és a gépipari együttműködés - jól fejlődnek."

Szijjártó és  Szergej Gorkovval, az orosz Vnyesekonombank elnöke. MTI Fotó: KKM/Szabó Árpád
photo_camera Szijjártó és Szergej Gorkovval, az orosz Vnyesekonombank elnöke. MTI Fotó: KKM/Szabó Árpád

Szijjártó Péter kijelentette, hogy

nemcsak külügyminiszterként, de személyesen is várta, hogy találkozhasson Lavrovval.

Köszönetet mondott tárgyalópartnerének a veronai buszbaleset miatti orosz részvétnyilvánításért. A Moszkvában tárgyaló magyar delegáció a nemzeti gyásznap miatt fekete szalagot visel.

"A magyar-orosz külügyminiszteri találkozó célja a februári budapesti csúcstalálkozó sikerének előkészítése" - mondta Szergej Lavrov. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.