A Red Bullnak adnák el az újpesti focicsapatot

Egészen meglepő hír jelent meg a Nemzeti Sportban. Eszerint a Red Bull lehet az Újpest FC új tulajdonosa. Legalábbis tárgyalni fog erről Roland Duchatelet, az Újpest FC belga tulajdonosának apja és Dietrich Mateschitz, az osztrák cég alapítója és elnöke szerdán Svájcban.

A hír alapja az, hogy Aron Rodríguez – aki Twitteren a Red Bull magyarországi képviselőjeként tünteti fel magát, bár én például nem találtam adatot ara, hogy ez valóban így van – kiposztolta a tárgyalások hírét. Eszerint az Újpest és az angol Charlton lesz a téma. 

A belga Duchatelet-család kezében van ugyanis az angol Charlton is, ami viszont mélyrepülésben van. A klub tavaly kiesett a másodosztályból, és most igen gyengén áll a harmadosztályban is. Az nem lenne meglepő, ha onnan kiszállnának a belgák. Az Újpestet ugyanakkor nem az apa, Roland, hanem a fia, Roderick irányítja. Neki többször elege volt már a magyar futball körülvevő közegből, bár eddig kitartott. 

A Red Bullnak több országban van csapata, Németországban az a Lepzig, amit a többi szurkoló ugyan utál, de újoncként a második helyen állnak. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.