A Red Bullnak adnák el az újpesti focicsapatot

2017 január 24., kedd 9:59
34

Egészen meglepő hír jelent meg a Nemzeti Sportban. Eszerint a Red Bull lehet az Újpest FC új tulajdonosa. Legalábbis tárgyalni fog erről Roland Duchatelet, az Újpest FC belga tulajdonosának apja és Dietrich Mateschitz, az osztrák cég alapítója és elnöke szerdán Svájcban.

A hír alapja az, hogy Aron Rodríguez – aki Twitteren a Red Bull magyarországi képviselőjeként tünteti fel magát, bár én például nem találtam adatot ara, hogy ez valóban így van – kiposztolta a tárgyalások hírét. Eszerint az Újpest és az angol Charlton lesz a téma. 

A belga Duchatelet-család kezében van ugyanis az angol Charlton is, ami viszont mélyrepülésben van. A klub tavaly kiesett a másodosztályból, és most igen gyengén áll a harmadosztályban is. Az nem lenne meglepő, ha onnan kiszállnának a belgák. Az Újpestet ugyanakkor nem az apa, Roland, hanem a fia, Roderick irányítja. Neki többször elege volt már a magyar futball körülvevő közegből, bár eddig kitartott. 

A Red Bullnak több országban van csapata, Németországban az a Lepzig, amit a többi szurkoló ugyan utál, de újoncként a második helyen állnak. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt