A Red Bullnak adnák el az újpesti focicsapatot

futball
2017 január 24., 09:59
comments 34

Egészen meglepő hír jelent meg a Nemzeti Sportban. Eszerint a Red Bull lehet az Újpest FC új tulajdonosa. Legalábbis tárgyalni fog erről Roland Duchatelet, az Újpest FC belga tulajdonosának apja és Dietrich Mateschitz, az osztrák cég alapítója és elnöke szerdán Svájcban.

A hír alapja az, hogy Aron Rodríguez – aki Twitteren a Red Bull magyarországi képviselőjeként tünteti fel magát, bár én például nem találtam adatot ara, hogy ez valóban így van – kiposztolta a tárgyalások hírét. Eszerint az Újpest és az angol Charlton lesz a téma. 

A belga Duchatelet-család kezében van ugyanis az angol Charlton is, ami viszont mélyrepülésben van. A klub tavaly kiesett a másodosztályból, és most igen gyengén áll a harmadosztályban is. Az nem lenne meglepő, ha onnan kiszállnának a belgák. Az Újpestet ugyanakkor nem az apa, Roland, hanem a fia, Roderick irányítja. Neki többször elege volt már a magyar futball körülvevő közegből, bár eddig kitartott. 

A Red Bullnak több országban van csapata, Németországban az a Lepzig, amit a többi szurkoló ugyan utál, de újoncként a második helyen állnak. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.