Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték Fürst Györgyöt

bűnügy
2017 január 24., 10:15
comments 60

Tizenkét év után ítélet született két Andrássy úti ingatlan gyanús eladásának ügyében. A per elhúzódását mi sem mutattja jobban annál, hogy a 2011 óta tartó tárgyalás alatt három vádlott is elhunyt.

Az Andrássy út 47. szám alatti ház, ami miatt az eljárás indult, a mai napig lakatlan, hosszú évek óta felállványozva áll.
photo_camera Az Andrássy út 47. szám alatti ház, ami miatt az eljárás indult, a mai napig lakatlan, hosszú évek óta felállványozva áll.

A most megszületett ítéletben mindegyik gyanúsítottat felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, Fürst Györgyöt, a VI. kerület egykori, vagyongazdálkodásért felelős szocialista alpolgármesterét emellett 70 milliós pénzbírsággal is sújtották.

A perben érintett másik ingatlan, az Andrássy út 3. szerencsésebb sorsú.
photo_camera A perben érintett másik ingatlan, az Andrássy út 3. szerencsésebb sorsú.

Az eljárásban az Andrássy út 3. és 47. szám alatti paloták eladását vizsgálták. Az ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolta meg az elidegenítéseket 2004-ben megszavazó terézvárosi szocialista és szabad demokrata képviselőket, illetve a volt aljegyzőt. Az eladások miatt indult eljárások adatai szerint az ingatlanokat a valós értékük feléért-harmadáért értékesítették, írja az Index.

Az ítélethirdetés után a vádlottak és védőik politikailag inspirált korrupciós eljárásról beszéltek. (MTI via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.