Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték Fürst Györgyöt

bűnügy
2017 január 24., 10:15
comments 65

Tizenkét év után ítélet született két Andrássy úti ingatlan gyanús eladásának ügyében. A per elhúzódását mi sem mutattja jobban annál, hogy a 2011 óta tartó tárgyalás alatt három vádlott is elhunyt.

photo_camera Az Andrássy út 47. szám alatti ház, ami miatt az eljárás indult, a mai napig lakatlan, hosszú évek óta felállványozva áll.

A most megszületett ítéletben mindegyik gyanúsítottat felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, Fürst Györgyöt, a VI. kerület egykori, vagyongazdálkodásért felelős szocialista alpolgármesterét emellett 70 milliós pénzbírsággal is sújtották.

photo_camera A perben érintett másik ingatlan, az Andrássy út 3. szerencsésebb sorsú.

Az eljárásban az Andrássy út 3. és 47. szám alatti paloták eladását vizsgálták. Az ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolta meg az elidegenítéseket 2004-ben megszavazó terézvárosi szocialista és szabad demokrata képviselőket, illetve a volt aljegyzőt. Az eladások miatt indult eljárások adatai szerint az ingatlanokat a valós értékük feléért-harmadáért értékesítették, írja az Index.

Az ítélethirdetés után a vádlottak és védőik politikailag inspirált korrupciós eljárásról beszéltek. (MTI via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt