Majd ötvenmilliárd forintot költ Kína a csapadékra

2017 január 24., kedd 9:30
34

Minden idők egyik legnagyobb időjárásmódosító projektjébe kezd a kínai kormány, amely 1,15 milliárd jüant, ~48,5 milliárd forintot költ

esőcsinálásra.

Most hagyjuk a vicces áthallásokat - az amerikai politikai szlengben az ügyesen lobbizó politikust hívják esőcsinálónak, azt, aki képes forrásokat szerezni körzetének. A lényeg, hogy a kínai kormány fejlesztési- és reformbizottsága a kínai meteorológiai hivatal megvalósíthatósági tanulmánya alapján arra jutott, hogy emberi beavatkozással igenis növelni lehetne a csapadék mennyiségét az ország tíz százalékát kitevő, 960 ezer négyzetkilométeres északnyugati tartományokban, az ország legszárazabb részén.

A tervek szerint a pénzből négy új repülőt vásárolnának, nyolc meglévőt modernizálnának, 897 új esőcsináló rakétát telepítenének és az így már összesen 1856 esőrakétát rendszerbe kötnék, hogy egy központból irányíthassák.

A tervek szerint mindezt három év alatt valósítanák meg. (Via South China Morning Post)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt